Жертвами шахраїв стали ще четверо мешканців Тернопільщини

шахрай картка3323Чотири факти шахрайства, пов’язаних з купівлею товару через Інтернет, задокументували впродовж минулої доби поліцейські на території Тернопільщини.

Двоє потерпілих перейшли за фіктивними посилання, яке їм скинули продавці. Ввели там дані своїх банківських карток і в результаті з їхніх рахунків були списані кошти. Жителька села Медведівці втратила понад 17 000 гривень, а мешканка села Гончарівка – 1 000 гривень. Обидві жінки хотіли придбати мобільні телефони.

Ще двоє мешканців Бучацької громади самі перерахували продавцям аванс за товар, який так і не отримали. Один перекинув за дрова 2 000 гривень, інший вніс передоплату понад 800 гривень за причеп до автомобіля.

Тривають заходи для розкриття злочинів.

Поліцейські радять жителям області проявляти пильність при купівлі товарів через інтернет. Головне правило покупок в Інтернеті – передоплату вносьте тільки перевіреним продавцям, з іншими оплачуйте товар після отримання.

Не переходьте за сумнівними посиланнями та не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах. Уважно перевіряйте URL-адресу сайту - один непомітний символ може означати, що людина потрапила на фішинговий ресурс.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com