Поради щодо вибору професійного монітора

Необхідність регулярно працювати з фотографіями, відеоконтентом, графічними редакторами, а також над створенням ігрових додатків формує достатньо серйозні вимоги до відображення на дисплеї.

049494094 6r6466

Необхідність регулярно працювати з фотографіями, відеоконтентом, графічними редакторами, а також над створенням ігрових додатків формує достатньо серйозні вимоги до відображення на дисплеї. Тому під час купівлі монітора рекомендуємо звернути увагу на показники та особливості, які свідчитимуть про необхідний рівень цієї техніки.

Високоякісна матриця

Насамперед потрібно звернути увагу на ті, які здатні точно передавати кольори та їхні відтінки, мають мінімальні спотворення та максимальні кути огляду. Особливо, якщо йдеться про монітори, що використовуються для роботи з візуальним контентом та дизайнерськими програмами. І це — IPS-матриці.

Калібрування та колірне охоплення

Професійні дизайнери, художники, фотографи — тобто люди, які працюють переважно з кольором, надають перевагу дисплеям, які настільки точно передаватимуть всі відтінки, наскільки можливо. Під час калібрування техніка має бути налаштована таким чином, щоб різниця між оригінальним та вихідним зображенням не перевищувала показник дельта Е — 1 або, принаймні, 2. Про точність калібрування свідчать сертифікати міжнародних компаній, отримані внаслідок низки тестувань щодо якості продукції, і певні моделі їх мають. Для професійних моніторів характерне 100% колірне охоплення, яке забезпечує якісні відображення фотографій та відеороликів.

Надійність монітора

Виробники сучасних моніторів для професійного користування велике значення надають їхній довготривалій та надійній роботі. Оскільки це досить дороге придбання, вони мають працювати якомога довше та якісніше. Для професійних моніторів застосовують додаткові перевірки матриць щодо якості, а також надаються розширені гарантії, як, наприклад, в інтернет-магазині Алло. Крім того, для сучасних моделей є можливість одночасного послідовного підключення декількох моніторів.

Безпека та комфорт для зору

Для користувачів і професіоналів, які тривалий час проводять за монітором, дуже важливе питання захисту зору. Сучасні технології забезпечують зменшення мерехтіння та надають можливість тривалої роботи без негативних наслідків. За допомогою Low Blue Light є можливість індивідуально обирати рівень інтенсивності синього світла.

Особливості конструкції

Обираючи монітор, за яким треба буде проводити весь робочий день — по 7–8 годин, варто звернути увагу на його конструкцію. Більшість сучасних моделей мають підставку, яка дає змогу нахилити, підняти, повернути монітор саме так, як користувачеві буде найзручніше. Завдяки таким маніпуляціям можна успішно працювати без дискомфорту від кута нахилу монітора та з мінімальним навантаженням на м’язи спини і зір.

Сподіваємося, що наша інформація щодо сучасних моніторів буде для вас інформативною та корисною.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com