Як економити на теплі. Вигідні програми для мешканців Тернопільщини

теплі кредити 4434343У жовтні 2020 року «Нафтогаз» підвищив ціну на природний газ. Відповідно ціна за кубометр у тарифі «Місячний» - до 6,33 грн (з ПДВ, але без вартості розподілу), а в тарифі «Річний» - до 6,45 грн (з ПДВ та без вартості розподілу).

Як можна зекономити та скористатися різноманітними програмами для заощадження розповідає заступник начальника управління відділу житлової політики та інженерного забезпечення управління житлово-комунального господарства та енергозбереження Тернопільської обласної державної адміністрації Софія Близнюк.

Ми маємо хороший досвід реалізації програми ”Теплі кредити”, яка реалізовувалася попередні чотири роки і буде реалізовуватися надалі. Відтак 16 тисяч сімей взяли кредити та мали підтримку держави на суму приблизно 260 млн грн. Також є актуальною програма для об'єднаних співвласників багатоквартирних будинків «Енергодім». Співвласники можуть отримати відшкодування від держави близько 70 % від вартості робіт. Фонди енергоефективності не зобов'язує брати кредити. Це йде відшкодування за державні кошти та Європейського Союзу», - каже Софія Близнюк.

Для того, щоб скористатися програмою, необхідно звернутися до регіонального консультанта фонду IFS, де допоможуть оформити документи.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com