Міський голова Тернополя привітав зі святом Покрови та Днем захисників та захисниць України

den zahisnikiv 01 10 2024

З нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисників та захисниць України з вітальним словом до тернополян та гостей міста звернувся міський голова Сергій Надал:

"Тернополяни! Українці!

Щиро вітаю Вас зі святом Покрови Пресвятої Богородиці! З Днем захисників та захисниць України! З Днем козацтва та 82-річницею заснування Української Повстанської Армії.

Це день пам’яті за усіма, хто боровся за Україну у всі часи. Хто поклав життя та здоров’я за нашу святу Богом дану українську землю.

Вшановуємо звитягу оборонців княжої України-Руси, славне козацтво, січове стрілецтво, воїнів-повстанців. Сучасних захисників та захисниць України, захисників всього цивілізованого світу від новітньої московської орди.

Віра у заступництво Богородиці завжди допомагала українцям зупиняти чужоземні орди і перемагати.

У далекому 1673 році тернополяни у Надставній церкві просили порятунку у Божої Матері. І Богородиця розстелила над храмом – свій Покров. Міщани та козаки відбили навалу татарської орди.

Сьогодні українці знову моляться до Діви Марії. І Богородиця стелить Покров над Україною. Над нашими захисниками та захисницями. Над всіма українцями.

Вклоняємося мужності українців – нації переможців. Дякуємо тим, хто бився за Україну в минулому. Тим, хто б’ється за неї тепер. Хто перемагав і знову переможе.

Наше покоління завершить, Перемогою, 1000-літню війну з Московією! Бо з Україною сила Богородиці та Божа допомога!

З Покровою Пресвятої Богородиці!

З Днем захисників і захисниць України!

З Днем козацтва!

З 82-річчям УПА!

Слава Україні!

Героям Слава!"

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com