У конкурсі «Вікі любить пам’ятки» переможцем стала світлина замку в селі Кудринці Борщівського району

dsrsВ українській частині найбільшого у світі міжнародного фотоконкурсу історико-культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» обрали найкраще фото Тернопільської області.

Метою проєкту є зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. У 2020 році Україна посіла перше місце за кількістю поданих робіт — учасники подали понад 47 тисяч світлин та відео пам'яток культури України. Це рекорд за всі роки проведення конкурсу. Цьогоріч конкурс пройшов у 51 країні світу.

У Тернопільській області найкращим стало фото Кудринецького замку. Світлину зробив Сергій Зисько. Фотограф пояснив, що долучився до конкурсу, прагнучи показати світу Україну і українцям Україну.

Кудринецький замок побудований на початку XVII ст. польськими шляхтичами Гербуртами, реконструйований у XVIII ст. Розташовувався на плато високої крутої гори, яку називають «Стрілкою», над річкою Збруч. З трьох боків мав природну перешкоду, утворену гірським рельєфом. До нашого часу зберігся частково.

Вже скоро журі оголосить ТОП-10 фото, що представлять Україну на міжнародному етапі.

«Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments) — міжнародний конкурс фотографій пам'яток культурної спадщини для ілюстрування Вікіпедії, який був започаткований у 2010 році в Нідерландах. Офіційний сайт української частини конкурсу: wlm.org.ua, сторінка у фейсбуці: facebook.com/wlmua.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com