У Чорткові вшанували пам'ять генерал-майора Сергія Кульчицького

img 6962 1Сьогодні, 29 травня, минає шоста річниця з дня загибелі Героя України, генерал-майора Сергія Кульчицького.

До пам’ятника українському патріотові, що у Чорткові, поклонитися та віддати честь прийшли предстваники влади, військові, ветерани АТО, а також громадські діячі краю.

Присутні поклали квіти до постаменту Героя та молитвою вшанували світлу пам'ять Людини, для якої любов до України та вірність присязі були життєвим кредо.

img 6977 21

img 7004 2

Нагадаємо, у серпні 2019 року в місті Чорткові відкрили пам’ятник Герою України, керівнику управління бойової та спеціальної підготовки Національної гвардії, генерал-майору Сергію Кульчицькому, який загинув під Слов’янськом у 2014 році, виконуючи свій військовий обов’язок. Чортків не випадково став місцем встановлення такого пам’ятника, адже саме цей край є рідним для батьків Сергія Кульчицького та його дружини. А з Тернопільщиною майбутнього генерала пов’язувало ще й те, що з 1992 по 1995 роки він проходив тут, у Тернополі, військову службу на посаді заступника командира, а згодом й командира 14-го окремого батальйону Національної гвардії України. Окрім цього, 26 травня 2019 року в приміщенні Великочорнокінецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Чортківського району також відкрито пам’ятник українському військовому, генерал-майору, начальнику управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління Національної гвардії України, Герою України Сергію Кульчицькому.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com