“Свобода” продовжує розпочате: аналіз програми партії в Тернополі

йцйцйцццйцй авасуаВсеукраїнське об'єднання “Свобода”, яке на минулих місцевих виборах отримало більшість у міській раді, планує продовжувати ті проекти, які були розпочаті у попередню каденцію. Серед них - ремонти вулиць, модернізація громадського транспорту, ремонт медичних закладів та молодіжна політика. 

Мережа Центрів громадського контролю “ДІЙ!” перед місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня, аналізує програми партій, відповідність пунктів повноваженням депутатів місцевих рад, наявність/відсутність дискримінаційних тез чи пропозицій, що порушують права людини у 5-ти містах України (Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ, Маріуполь) 

Програма політичної сили не містить обіцянок виборцям, які не стосуються повноважень органів місцевого самоврядування.

У сфері духовності “Свобода” робить пріоритетом популяризацію традиційних сімейних цінностей. Цей пункт може містити посягання на права людини чи непряму дискримінацію. Також пропонують модернізувати програму християнської етики в школах. Якщо предмет зроблять обов'язковим для відвідування усіма учнями, то це може бути порушенням ст. 35 Конституції України про свободу світогляду та віросповідання.

Економіка, інфраструктура та безпека

У програмі “Свобода” обіцяє запровадити пільги для підприємців, які створюють нові робочі місця. В економічній сфері зосереджує увагу на розвиток сільськогосподарської кооперації, ІТ-сектору, туризму та відновлюваної енергетики. Також планують продовжити розвиток е-сервісів у місцевому самоврядуванні.  

“Продовження програми “Місто у смартфоні” – можливість отримання послуг і довідок онлайн. WI-FI покриття соціальних та освітніх установ. Розвиток Ситуаційного центру, що об'єднує всі екстрені служби міста.”- йдеться у програмі.

Щодо інфраструктури, то об’єднання хоче продовжити  ремонт вулиць, будівництво дитячих майданчиків, замінити “маршрутки” автобусами та запровадити нічні маршрути.

У безпековому напрямі “Свобода” розвиватиме систему відеомоніторингу міста - від безпечного двору до безпечного міста. 

svoboda ternopil seredyna 01

Охорона здоров'я та екологія

Щоб покращити стан медицини, політична сила планує продовжити ремонт лікувальних закладів. У сфері екології “Свобода” буде  популяризувати здоровий спосіб життя, підтримувати виробників екологічно чистих продуктів, запровадити довготривалу програму очищення тернопільського ставу.  А також облаштує нові сквери і парки, завершить будівництво станції знезалізнення води.

Освіта, молодь та спорт

В освіті “Свобода” буде впроваджувати нові інформаційні технології та будувати школи і садочки. У планах перетворити бібліотеки Тернополя на клуби інтерактивного дозвілля.

Політики хочуть підтримувати молодіжне підприємництво, сприяти працевлаштуванню випускників тернопільських ВНЗ. Завдання на наступну каденцію - створити п’ять молодіжних майданчиків на базі освітніх закладів за напрямами: творчість, лідерство, бізнес, музика, духовність.

Для розвитку спорту “Свобода” хоче збудувати Палац спорту (хоча його будівництво розпочалось ще у 2019 році), гірськолижний трамплін, розвивати водну арену, збільшувати кількість спортивних майданчиків.

Соціальна сфера

Щоб Тернопіль став містом соціальної турботи та єднання поколінь, на переконання політичної сили потрібно розвивати інклюзію, фінансово підтримувати будинки сімейного типу та багатодітні сім'ї, що усиновили і виховують дітей-сиріт. А також розвивати клуби дозвілля і спілкування для літніх тернополян.

Культура та духовність

Щоб Тернопіь став містом духовного відродження політики планують щорічно проводити Фестиваль сім'ї, запровадити духовні зустрічі, модернізувати програму християнської етики у школі та запровадити у шкільну програму курс “Основи сім'ї”.

Із програмою партії “Свобода” можна ознайомитися за посиланням: https://svoboda.org.ua/party/program/

Із офіційними програмами політичних сил, які балотуються на місцеві вибори 25 жовтня 2020 року можна ознайомитися на сайті ЦВК: https://www.cvk.gov.ua/pls/vm2020/pvm056pid102=10625pf7691=63918pt001f01=695rej=0pt00_t001f01=695.html

Центр громадського контролю «ДІЙ!» в Тернополі

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com