«Водна арена» у Тернополі прийматиме змагання світового значення

umanec oda 2021 1У Тернополі проведуть чемпіонат світу з веслування на байдарках і каное серед ветеранів. Відбуватимуться змагання 24-26 вересня 2021 року на «Водній арені «Тернопіль». Наразі будівництво цього об’єкта ще триває, однак він уже на 90% готовий, і до початку змагань буде введений в експлуатацію.

За дорученням Міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта готовність та стан веслувального каналу «Водна Арена» перевірила особисто заступниця Міністра Ніна Уманець, побувавши у Тернополі, - повідомляє прес-служба Міністерства.

У зустрічі, присвяченій підготовці спортивного об’єкта до регати світового рівня, окрім заступниці Міністра, взяли участь голова Тернопільської ОДА Володимир Труш, директoр департаменту фізичнoї культури та неoлімпійських видів спoрту Людмила Панченко та інші посадовці, які безпoсередньo беруть участь в oрганізації змагань і будівництві Арени. Учасники домовились про всебічну допомогу у розв’язанні питань, пов’язаних з організацією змагань та будівництвом арени.

Дo пoвнoї гoтoвнoсті об’єкта залишається встанoвити стартoву систему IMAS, а такoж системи рoзмітки дистанції «Альбанo», які вже закуплені і знахoдяться на каналі.

Нагадаємо, Україна вперше прийматиме змагання з веслування такого високого рівня. Очікується близько тисячі учасників. Канада, Німеччина, Чехія, Польща, Велика Британія попередньо вже погодили свою участь. Спортсмени змагатимуться на дистанції 200 та 500 метрів. Сама ж «Водна арена Тернопіль» є тренувальною базою тернопільських веслувальників. Її розміри - 1440 метрів довжини й 120 метрів ширини.

Як зазначають в обласному управлінні фізичноїкультури та спорту, після повного введення в експлуатацію об’єкта та проведення чемпіонату світу серед ветеранів «Водна арена Тернопіль» стане головною базою для підготовки національних збірних з веслування на байдарках і каное.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com