Увага! У шахраїв з'явилася нова схема

shahraymobШахраї телефонують від імені працівників мобільного оператора та повідомляють про необхідність підтвердити продовження користування номером телефону.

 У пастку такого афериста потрапив мешканець Тернопільського району. Чоловік повірив що розмовляє з мобільним оператором і назвав код із смс-повідомлення, яке під час розмови надійшло власникові номера. У такий спосіб він допоміг зловмисникам зайти до персонального онлайн-кабінету мобільного оператора, а згодом заволодіти доступом через відновлений номер телефону, до мобільного банкінгу та викрасти кошти з рахунків. Допоки чоловік зрозумів що сім-карта не працює та зрештою звернувся за допомогою, шахрай зняв з карток 9 тисяч гривень. За фактом шахрайських дій триває розслідування. Що робити, якщо раптом ваша сім-карта перестала працювати?

-негайно заблокувати картки, рахунки та доступ до інтернет-банкінгу, зателефонувавши до банку за номером, зазначеним на звороті картки.
-зателефонувати до мобільного оператора, пояснити ситуацію та просити заблокувати обидві сім-картки (стару та нову) до з’ясування всіх обставин.
-заблокувати доступи до всіх рахунків, облікових записів та персональних кабінетів, до яких прив’язаний вкрадений номер телефону.
Вкотре наголошуємо не довіряти невідомим додзвонювачам! Припиняйте розмову та самостійно перевірте інформацію, у банку, мобільного оператора, або телефонуйте 102.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com