На Тернопільщині запрацювали нові пункти вакцинації проти COVID-19

вакцина ковідНа Тернопільщині розпочався другий етап імунізації населення від COVID-19. У нашій області обладнали 23 стаціонарні пункти на базі закладів первинної медико-санітарної допомоги й підготували медичних працівників.

Зазначимо, що перші дози вакцини були введені на базі Тернопільської міської комунальної поліклініки №1. Щеплення проводяться у спеціально обладнаному тимчасовому пункті з понеділка по п'ятницю.

Стаціонарні пункти щеплення обладнані відповідно до вимог інфекційного контролю та забезпечені необхідною кількістю доз вакцини. Медики, які в них працюватимуть, пройшли відповідне навчання.

Нагадаємо, що записатися до списку очікування на вакцинацію людям із пріоритетних груп можна за допомогою застосунку чи порталу Дія або через контакт-центр МОЗ 0 800 60 20 19. Люди старші за 80 років вже можуть записатися на вакцинацію через сімейних лікарів.

Наразі в Україні здійснюється імунізація вакциною Covishield/AstraZeneca виробництва індійського Інституту сироватки крові, 500 тис. доз якої було закуплено державним коштом. Ця вакцина ефективна та безпечна. Дозвіл на її використання дали Всесвітня організація охорони здоров’я, Велика Британія, Європейський Союз, Індія та Канада.

Усі щеплення проти COVID-19 є добровільними й безоплатними.

Достовірну інформацію про вакцинацію проти COVID-19 отримуйте на сайті vaccination.covid19.gov.ua та за номером контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com