У Тернополі затримали банду злодіїв будівельних матеріалів

DSC04163Поліцейські Тернопільщини викрили злочинну групу, причетну до крадіжок будматеріалів з об’єкта, будівництво якого ведеться за бюджетні кошти. Сума збитків становить 5,5 мільйона гривень, -зазначають у Відділі комунікації поліції.

Крадені товарно-матеріальні цінності зловмисники збували за зниженими цінами покупцям у Рівненську область.

За словами заступниа начальника управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області Віталій Кравчук, до поліцейських надійшла заява від представника будівельної компанії про те, що з майданчика, де за бюджетні кошти здійснюється будівництво спортивного комплексу, систематично вчиняються крадіжки будівельних матеріалів. У ході оперативних заходів нам вдалося встановити, що до злочину причетні щонайменше четверо осіб.

DSC04166

Документуючи злочинну діяльність крадіїв, оперативники встановили: зловмисники діяли організовано. Кожен з них мав свою роль. Організатором групи виступив раніше судимий за майнові та наркозлочини 43-річний тернополянин. У спільники взяв ще трьох жителів обласного центру, двоє з яких у минулому теж мали проблеми із законом. Зловмисникам вдавалося не лише безперешкодно проникати на територію будівельного майданчика та з допомогою спеціальної техніки і вантажівок тоннами вивозити будівельні матеріали, а й швидко знайти місця збуту. З’ясувалося, що реалізовували крадене вони за зниженими цінами підприємцям із Рівненщини.

Встановлено, що злочинці викрали з об’єкта, будівництво якого здійснюється за кошти державного та місцевого бюджетів, 230 тонн арматури на суму 5,5 мільйона гривень.

На даний час усім чотирьом фігурантам кримінального провадження оголошено підозру за частиною 5 статті 185 Кримінального кодексу. Організатор та один з учасників групи вже перебувають під вартою, вирішується питання про обрання запобіжного заходу ще двом підозрюваний.

Під час санкціонованих обшуків поліцейські вилучили речові докази, серед яких - комп’ютерна техніка та печатки, з допомогою яких зловмисники виготовляли документи для прикриття своєї злочинної діяльності.

Оперативники управління стратегічних розслідувань і надалі здійснюють комплекс слідчо-розшукових дій із метою документування злочинної діяльності фігурантів та відшкодування завданих збитків а також встановлення інших осіб, причетних до вчинення даного кримінального правопорушення.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com