Борщів: Маєте запитання? Приходьте на дистанційний майданчик

img 20210527 110514За ініціативи Борщівської районної філії обласного центру зайнятості на території Іване-Пустенської об’єднаної територіальної громади відбувся виїзний дистанційний інформаційно-консультаційний майданчик.

Жителів громади консультували директор райфілії ОЦЗ Марія Мандзюк, фахівець відділу взаємодії з роботодавцями райфілії ОЦЗ Оксана Біланик, головний державний інспектор Управління Держпраці у Тернопільській області Ольга Кузик, представник Борщівського бюро правової допомоги Тетяна Кучіра.

Марія Мандзюк поінформувала присутніх про послуги служби зайнятості, електронні сервіси, можливості надання фахівцями служби зайнятості соціальних послуг безпосередньо на території громади. Також вона розповіла про співпрацю з об’єднаними територіальними громадами щодо сприяння працевлаштуванню жителів ОТГ та їх соціального захисту на випадок безробіття; наголосила на необхідності створення нових робочих місць та створення сприятливих умов для залучення інвестицій та ведення бізнесу, стимулювання розвитку виробництва; на переваги легалізації зайнятості.

Фахівець з питань зайнятості I категорії відділу взаємодії з роботодавцями Оксана Біланик зупинилась на питаннях відшкодування роботодавцям єдиного соціального внеску за працевлаштування безробітних на нові робочі місця та компенсації заробітної плати за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

img 20210527 112552

Роз’яснення щодо застосування норм трудового законодавства та штрафних санкцій за порушення законодавства про працю юридичними та фізичними особами, які використовують найману працю, надала головний державний інспектор Ольга Кузик.

Про послуги, які надає бюро правової допомоги, перелік заяв та документів для отримання такої допомоги та ін. поінформувала присутніх Тетяна Кучіра.

Під час заходу також йшла мова про організацію громадських та інших видів тимчасових робіт за рахунок коштів місцевого бюджету та роботодавців, про організацію навчання, в т.ч. неформального, стажування безпосередньо на виробництві тощо.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com