На Тернопільщині судитимуть учасників злочинної групи, яка впродовж року викрадала цінні вантажі

logist1Оперативники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області спільно з детективами слідчого управління викрили злочинну організацію, яка обкрадала великі підприємства на території Тернопільської, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Рівненської, Львівської, Чернівецької та Київської областей. Збитки становлять понад 20 мільйонів гривень, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Створив «фірму» з перевезення великогабаритних вантажів, перебуваючи у місцях позбавлення волі, наприкінці 2019 року уродженець Республіки Узбекистан. Чоловік відбуває покарання за вбивство та тяжкі злочини. Собі у підмогу організатор зібрав команду з раніше судимих осіб.

logist4

«Кожен виконував свої завдання: одні підшуковували фірми, інші підробляли та оформляли документи, водії-спільники транспортували товар на спеціальні склади, а інші особи займалися їхньою реалізацією. За рік жертвами підставної логістичної компанії з перевезень стало 10 великих підприємств. Серед товарів – фури алкоголю, будматеріалів, цінних металів, солодощі, овочі, фрукти та інше», - каже начальник управління стратегічних розслідувань Василь Джиджора.

logist3

Оперативники провели одночасно 30 обшуків в п’яти областях та затримали дев’ятьох учасників злочинної організації. Їм інкримінують вчинення правопорушень, передбачених ч. 1 та 2 ст. 255 (створення злочинної організації), а також ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу.

Обвинувальний акт слідчі скерували до Тернопільського міськрайонного суду.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com