На Тернопільщині усі вокзали, автостанції та аеропорти перевірять на безбар'єрність для маломобільних груп населення

966789 5678456В Україні проведуть комплексний аудит доступності будівель, а також усіх залізничних вокзалів, аеропортів та автостанцій. Про такі плани Кабінету Міністрів йшлося під час засідання Ради безбар’єрності.

Відповідний аудит передбачено проектом Плану заходів з реалізації Нацстратегії. Зокрема, до кінця цього року міністерства мають перевірити на доступність усі будівлі, які перебувають у їхньому розпорядженні. До кінця наступного року Міністерство інфраструктури планує перевірити на безбар’єрність усі без винятку залізничні вокзали, аеропорти та автостанції.

У ході аудиту перевірятиметься не лише оснащеність будівель пандусами, наявність ліфтів та поручнів, але і їхня відповідність державним будівельним нормам (ДБН) щодо доступності. У підсумку буде сформовано перелік об'єктів та прилеглих територій, які потребують облаштування елементами доступності. У випадку якщо ті наявні, але не відповідають або лише частково відповідають ДБН, передбачається їхня модернізація.

Аудит пройде по всій території країни – від столиці до невеликих ОТГ на Донеччині та Закарпатті. Подібних перевірок на загальнонаціональному рівні ще не проводилося. Останніми роками аудити безбар’єрності здійснювалися переважно зусиллями громадських організацій, наприклад, «Доступно.UA».

План заходів з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на 2021-2022 роки розробляється Кабінетом Міністрів у співпраці з громадськими організаціями та експертами.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com