На Тернопільщині викрили злочинну групу, яка виготовляла "липові" довідки з результатами тестів на Covid -19 й інші фальшиві документи

image007Оперативники Управління стратегічних розслідувань Тернопільщини викрили фірму, яку місцевий житель створив на території обласного центру й займалися там виготовленням офіційних документів.

Злочинна група, яка складалась з трьох тернополян, під приводом надання послуг щодо сприяння виїзду у країни Євросоюзу виготовляли завідомо підроблені офіційні документи - довідки про результати проходження лабораторного дослідження на наявність Covid-19. Коштувала така довідка всього 100 грн, отож послуги зловмисників мали неабиякий попит. Також, вони підробляли й інші документи (дипломи вищих навчальних закладів, посвідчення водіїв).

image005

Під час проведення 15 обшуків в офісних та житлових приміщеннях, а також у транспортних засобах виявлено та вилучено довідки із медичних установ щодо проходження громадянами тестів на виявлення вірусу Covid-19, електронні носії інформації, USB - флешки, карти пам’яті, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, принтери, сім картки операторів стільникового зв’язку, грошові кошти, здобуті злочинним шляхом, бланки документів, печатки підприємств, установ, організацій, паспорти громадян України для виїзду за кордон.

image003

На даний час організатору та двом активним учасникам злочинної групи повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, за ознаками, передбачених ч.3 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com