В Краєзнавчому музеї відкрилась виставка Степана Нечая «Виразність малярського дотику»

90fd9ff737d1dd3783f90e9b30b61e00До 80-річного ювілею талановитого майстра пензля Степана Нечая, уродженця нашого краю, в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї влаштовано виставку «Виразність малярського дотику» із фондових матеріалів.

Степан Омелянович Нечай — художник, живописець. Заслужений художник України. Своє життя він присвятив творінню сюжетних картин, пейзажів, натюрмортів, портретів, діорам, які сьогодні є надзвичайно цінними та вражаючими експонатами у музейних збірках України.

На виставці представлено живописну пейзажну роботу під назвою «Тепла зима», палітру та пензлі, якими створював картини автор, написану власноруч «Автобіографію», що розгортає сторінки життєпису художника до 1985 року. Її доповненням є світлини, грамоти, буклети та каталоги.

До комплектування даної збірки долучилися дружина художника Світлана Нечай-Сорока, яка передала в музей частину його творчого спадку, фотоматеріали, рідкісні документи та особисті речі, а також Віра Стецько, яка досліджувала творчість мистця та із захопленням популяризувала його ім’я.

Переглянути експозицію можна до 24 листопада, — розповідають у музеї.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com