У музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини до Дня Конституції України відкрилася виставка

конституція 444444Сьогодні у музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини до Дня Конституції України відкрилася виставка.

У ніч з 27 на 28 червня 1996 р. Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, прийняла Основний Закон України – Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства.

Конституція увійшла в суспільне життя як гарант державності і демократії, незалежності і соборності нашої держави. Її найвища юридична сила – верховенство права, політичні, економічні та ідеологічні фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

bb08d50a603daeb41ee6f836b30a27ceНа виставці представлені стенди з виставки «100 перемог України» (розроблено Всеукраїнською правозахисною організацією «Меморіал» ім. Василя Стуса), які стосуються процесу державотворення українського народу та, власне, утвердження головного документа нашої парламентсько-президентської республіки.

У зв’язку з карантинними заходами кількість відвідувачів обмежена, тому музей просить попередньо зголошувати свою участь. Відвідати виставку можна за адресою: м. Тернопіль, вул. Медова, 5 «Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини».

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com