
Тернопільщина у трійці областей, у яких запрацював пілотний проєкт в рамках реформи шкільного харчування ініційованої Оленою Зеленською. Харчування - не лише необхідний процес, а й культура споживання їжі. І вона формується з дитинства. Сьогодні нові підходи до приготування страв школярам опановували перші 20 майстрів виробничого навчання. Вони будуть передавати знання колегам, працівникам шкільних харчоблоків та кухарям області. Досвідом ділився ментор Ілля Ламбріно, менеджер реалізації соціальних проєктів Євгена Клопотенка. Він консультуватиме учасників проєкту і після завершення навчання. Голова ОВА Володимир Труш зазначив: «Я гордий тим, що Тернопільська область одна з перших успішно почала втілювати проєкт по вдосконаленню харчування школярів в рамках реформи ініційованої Оленою Зеленською. До кулінарного хабу закуплено сучасне обладнання за кошти місцевого бюджету. Це дасть змогу готувати якісно нові страви корисні для дітей. Ми працюємо, ми вдосконалюємося. У пріоритеті – здоров’я молодого покоління. Українська нація повинна бути здоровою!»