До 1 вересня з новим керівництвом активно готується Тернопільський академічний ліцей «Українська гімназія» імені Івана Франка

novina 090823 2Представники батьківського комітету гімназії зустрілися з міським головою Сергієм Надалом

У міській раді відбулася чергова зустріч представників батьківського комітету Тернопільської Української гімназії ім. Івана Франка  та ГО «Каменярі Тернопіль» з міським головою Сергієм Надалом. Під час зустрічі обговорили питання реорганізації закладу, підготовку новоствореного закладу до нового навчального року, призначення нового керівника та підготовку до відзначення 125-ліття Української гімназії.

Об’єднання Української гімназії та Технічного ліцею

Відповідно до нового закону «Про освіту» в Україні відбуваються заходи щодо реорганізації навчальних закладів. У червні 2023 року, відповідно до закону, міська рада Тернополя об’єднала Тернопільську Українську гімназію імені Івана Франка та Тернопільський технічний ліцей. На новій сесії міської ради 28 липня депутати залишили це рішення в силі. Таким чином, остаточно затверджено створення на базі вищезазначених навчальних закладів - Тернопільського академічного ліцею «Українська  гімназія» імені Івана Франка. Тепер учні гімназії зможуть здобути повну середню освіту  – 10, 11 та 12 класи. Новий навчальний заклад, через конкурс, очолив молодий освітянин Федоруц Микола Васильович.

Зустріч з мером

Під час зустрічі з мером освітяни та громадські активісти погодили питання підготовки до початку навального сезону та святкування 125-ліття Гімназії. Підготовка до навчального року та святкування ювілею відбувається в робочому порядку. Процес очолить новий директор Тернопільського академічного ліцею «Українська  гімназія» імені Івана Франка Микола Федоруц. Також під час зустрічі обговорили використання додаткових коштів, які мерія виділила для реорганізованого ліцею «Українська гімназія». Зокрема для підсилення матеріально-технічної бази ліцею «Українська гімназія».

Нагадаємо

Нещодавно міська рада прийняла рішення:

  • Остаточно затвердити створення Тернопільського академічного ліцею «Українська  гімназія» імені Івана Франка.
  • Зберегти за Тернопільським академічним ліцеєм «Українська гімназія» ім. І.Франка Тернопільської міської ради рухомого, нерухомого майна, земельних ділянок та інших активів, які належать Тернопільській Українській гімназії ім. І.Франка Тернопільської міської ради Тернопільської області та Тернопільському технічному ліцею Тернопільської міської ради Тернопільської області.
  • Зберегти за кожним педагогічним працівником обох навчальних закладів педагогічне навантаження не менше, ніж на рівні 2022-2023 навчального року.
  • Забезпечити навчання кожному учневі Тернопільського академічного ліцею «Українська гімназія» ім. І.Франка Тернопільської міської ради у тих корпусах, в яких вони навчалися у 2022-2023 навчальному році без переїздів в інші корпуси.
  • Виділити додаткове фінансування новоутвореному закладу Тернопільський академічний ліцей «Українська гімназія» ім. І.Франка Тернопільської міської ради для підсилення матеріально-технічної бази профілів, передбачених в Статуті закладу та затверджених педагогічної радою.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com