Тернополяни вшанували пам'ять про учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 12 2021 ternopil 2Щороку, 14 грудня, в Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС - Героїв, які 35 років тому взяли на себе відповідальність захистити світ від руйнівного впливу внаслідок аварії на четвертому енергоблоці.

З цієї нагоди у парку Національного відродження, де встановлено меморіал «Жертвам Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань», відбувся мітинг-реквієм за загиблими ліквідаторами та покладання квітів до пам'ятного знаку.

14 12 2021 ternopil 6

«У далекому 1986 році Україна втратила частину своєї території, яка внаслідок Чорнобильської катастрофи стала непридатною для проживання й десятки тисяч українців стали біженцями. Але ці втрати були б набагато більшими, якби не мужність та героїзм ліквідаторів: пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, працівників міліції, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на станції. У тому числі з Тернополя та Тернопільської області, які вже у перші дні страшного лиха прибули на Чорнобильську АЕС і вступили у бій з невидимим ворогом – радіацією, – звернувся до присутніх секретар Тернопільської міської ради Ігор Гірчак. – Ліквідатори виграли свою війну з мирним атомом і на завжди залишилися Героями. Вони врятували сотні тисяч життів українців та інших європейських народів. Ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих у цій боротьбі. Слава героям-чорнобильцям. Мир душам тих, хто не дожив до сьогоднішнього дня».

14 12 2021 ternopil 4

За активну життєву позицію, громадську діяльність, вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС подяками міського голови та цінними подарунками відзначено членів Тернопільської міської громадської організації «Інваліди Чорнобиля».

За інформацією пресслужби ТМР

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com