Двох тернополянок обдурили на захисті персональних даних

internetshahrayУ чергову пастку аферистів потрапила 52-річна місцева мешканка. За словами потерпілої, до неї зателефонував чоловік й повідомив, що з її банківської картки шахраї намагаються зняти гроші.

Невідомий запевнив, що для збереження коштів потрібно змінити захисні дані. Жінка виконала всі вказівки і переказала понад 69 тисяч гривень на номер картки, яку їй продиктував зловмисник. Після цього співрозмовник поклав слухавку і більше на зв’язок не виходив. За схожою схемою ошукали 36-річну тернополянку. Після спілкування з невідомим, який представився працівником банку, потерпіла втратила майже 25 тисяч гривень. За обома фактами шахрайства слідчі поліції відкрили кримінальні провадження відповідно до ст. 190 Кримінального кодексу України. Поліцейські вживають заходів для розкриття афер. 

Правоохоронці звертаються до громадян, не довіряти телефонним шахраям.

- застережіть рідних та близьких від подібних злочинів;

- запевніть їх, що працівники банку ніколи не телефонуватимуть з такою інформацією;

- не робіть ніяких поспішних рішень та не змінюйте паролі та не перераховуйте кошти на невідомі рахунки за вказівками невідомих.

Якщо ви постраждали від шахраїв, не зволікайте та телефонуйте на спецлінію «102». Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

 

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com