«Мистецький фестиваль «Ї» мандруватиме Україною до відомих письменників

ДВС 1920х1080 10secМандрівний літературний проєкт «До всіх своЇх» це серія літературних подорожей у 7 міст України до відомих письменників. В результаті проєкту щотижня відбуватиметься:

  • онлайн-трансляції у соцмережах з інтерв’ю за участі відомих українських письменників (-иць) з їхніх домівок чи студій про книги, творчість та з елементами читанням віршів або уривків із прозових матеріалів.
  • створення 7 відеосюжетів «Будні митця». Відеосюжети включатимуть бекстейдж онлайн-трансляції, відповіді на найцікавіші запитання із онлайн-трансляцій, історії від першої особи про актуальні теми та гострі проблеми. Відео мають на меті занурити глядача у домашню атмосферу творчого життя. Змонтовані репортажні сюжети «Будні митця» опублікують на платформах Фестивалю (Facebook, Instagram, Youtube) та Інституту.

Метою Проєкту є популяризація читання та творчості українських письменників серед українців і аудиторії Мистецького фестивалю  «Ї»  під час карантину; промоція читання для дорослих; підвищення популярності й авторитету сучасних письменників та їхніх творів; формування бренду української літератури як актуальної та якісної.

«Ми усі втомилися від онлайн-форматів. І культурний сектор особливо гостро це відчуває. На фестивалі “Ї” наша команда завжди працює над створенням особливої атмосфери живого спілкування, спільного пригадування спогадів та історій. Для нас важливо не лише розповісти про книги чи літературні новинки, а й створити виняткові, для кожного по-своєму особливі моменти зустрічей. І передати цю атмосферу складно в онлайні, навіть попри теплі коментарі та відгуки. Саме тому ми вирішили запустити проєкт, де кожен зможе відчути цю приналежність до всіх своЇх завдяки яскравим лайвам у домівках чи студіях літераторів та цінних нестандартних відеорепортажах. Наша команда наразі працює над тим, аби відійти від цієї онлайн-бюрократії та максимально точно передати атмосферу зустрічей з письменниками», - зазначає програмний директор «Мистецького фестивалю «Ї», поет Юрій Матевощук. 

Перша мандрівка відбудеться 26 липня у м. Рівне. Поки що інші локації та імена письменників організатори тримають в інтризі. Усе поступово анонсуватимуть на сторінках соцмереж.

Онлайн-трансляції та відеорепортажі публікуватимуть на сторінках УІК та фестивалю «Ї» у Фейсбук, Інстаграм та Ютюб-каналах.

Сторінки фестивалю «Ї» у соцмережах:

Facebook

Instagram

YouTube

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com