Ветерани Всеукраїнського велопробігу вшанували у Тернополі пам`ять загиблих Героїв

вело 555531Тернопіль відвідали учасники велопробігу ветеранів війни “Вшануємо пам’ять захисників України”. Захід присвячений Дню пам’яті захисників України, який відзначатимуть 29 серпня.

Як розповів організатор і капітан команди, начальник відділу Міністерства у справах ветеранів у Закарпатській області України Іван Балашов, учасники планують подолати шлях від Ужгорода до Маріуполя, а це відстань в 1,8 тис. км.

Він розповів, що і він сам, й інші члени команди мають добру підготовку: регулярно займаються маунтінбайкінгом, шосейними гонками і велотуризмом. Участь у велопробігу беруть ветерани АТО/ООС та війни в Афганістані.

«Ми стартували 16 серпня в Ужгороді. Наш маршрут - Стрий, Рогатин, Тернопіль, Хмельницький, Вінниця, Житомир, Київ, Лубни, Полтава, Дніпро, Запоріжжя та Бердянськ. Плануємо побувати у 12-ти областях України. Символічно, що велопробіг завершиться в Маріуполі 29 серпня – у День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність», - зазначив начальник відділу Міністерства у справах ветеранів у Закарпатській області України Іван Балашов.

Учасники велопробігу разом з представниками родин загиблих учасників АТО/ООС, представниками влади, волонтерами вшанували пам’ять загиблих та поклали квіти до Стелли «Борцям за волю України».

Голова обласної державної адміністрації Володимир Труш відзначив учасників й зазначив, такі акції дуже потрібні сьогодні, адже нагадують про подвиг кожного Героя.

вело 2212

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com