Пенсіонерку з Гусятина ошукали по телефону

kartka shahrayДо Гусятинського відділення поліції надійшло звернення від 60-річної жительки про те, що вона стала жертвою шахрайських дій. Зі слів заявниці, до неї зателефонував нібито працівник банку, який повідомив, що її рахунки заблокують, якщо не підтвердить свої персональні дані у телефонному режимі.
Невідомий наголосив, що такі дії потрібно виконати, аби не отримати штраф. Жінка погодилась і надала аферисту усю необхідну інформацію. Також шахрай переконав заявницю у тому, щоб вона перерахувала свої кошти на запропоновану ним картку, аби здійснити активацію електронного гаманця. Потерпіла повірила псевдобанкіру і скинула понад 34 тисячі гривень на його рахунок. Коли ж гроші не повернулися, жінка зрозуміла, що її ошукали й звернулась до працівників поліції. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років. Поліцейські вживають заходів, аби встановити особу, причетну до злочину. Поліція застерігає! Щоб не стати жертвою шахрайства з банківськими картками, дотримуйтесь простих правил:
- нікому не повідомляйте дані вашої банківської картки, особливо ПІН-код та CVV–код, навіть особам, які представляються працівниками банку;
- запишіть у свій телефон номер “гарячої лінії” банку, клієнтом якого ви є і при виникненні підозри щодо шахрайства відразу телефонуйте з проханням заблокувати картку;
- не розголошуйте коди, які приходять вам на мобільний телефон під час здійснення операцій з банківською карткою;
- замовте у банку послугу смс-повідомлень щодо будь-яких транзакцій із вашого рахунку. Це дозволить оперативно реагувати на будь-які неправомірні дії з вашими коштами.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com