Замість дронів на фронт: МІЛЬЯРДИ з державного бюджету витрачаються на піар політичних партій та зарплати нардепів

дрони бюджет2,9 МІЛЬЯРДИ гривень  - це річний обсяг видатків на 2024 рік для забезпечення діяльності Верховної ради України. За 2024-2025 рік заплановано освоїти більш як 1,5 МІЛЬЯРДИ гривень із бюджету воюючої України на рекламу партійних вождів 4 парламентських партій.

На рекламу політичних партій витратять бюджетних 1,5 млрд грн

Відомий політик та громадський діяч Микола Томенко закликав українців проголосувати за петицію про припинення фінансування політичних партій з державного бюджету. Сам Томенко так пояснює свою ініціативу. «Вже місяць Верховна Рада в умовах правового режиму воєнного стану не збирається на свої пленарні засідання. Нагадаю, що останнє пленарне засідання відбулося 23 лютого 2024 року. Я не беру до уваги годинного засідання 14 березня для ухвалення одного звернення щодо так званих виборів військового злочинця Путіна в росії-країні-терорист», - заявив Микола Томенко. Основною причиною такої «ефективної» роботи парламенту він називає «відпочинок» нардепів за кордоном. «Серед народних депутатів йде запекла боротьба за можливість енний раз виїхати закордон. Туристичні поїздки так званих груп дружби для одного фото із кількома депутатами є чистим цинізмом. Отож активна бізнесова діяльність в Україні і туристична діяльність депутатів за кордоном не дає можливість зібрати КВОРУМ для пленарних засідань», - підкреслив Микола Томенко. Для розуміння лише партійні вожді партії «Слуга народу» в 2024 році отримають більш як 490 МІЛЬЙОНІВ гривень платників податків України?! А за 2024-2025 рік заплановано освоїти більш як 1,5 МІЛЬЯРДИ гривень із бюджету воюючої України на рекламу партійних вождів 4 парламентських партій. Дійсно космічні цифри, коли на фронті бракую всього. На сьогодні за петицію проголосувало трішки більше як 4 500 осіб, а треба зібрати 25 000!

У 2024 році на утримання ВР витраться майже 3 млрд грн

Також прості українці вимагають взагалі позбавити нардепів заробітної плати з державного бюджету через бездіяльність Верховної Ради. Варто зауважити, що в Україні саме народні депутати отримують офіційну зарплату та повне забезпечення від держави. Депутати міських, обласних та інших рівнів не отримують зарплату, а працюють на громадських засадах. Громадський рух йде під гаслом: «Дрони купимо з державного бюджети, а на зарплати нардепів будемо збирати у соцмережах». Дійсно цифри утримання нардепів вражають. На функціонування роботи Верховної Ради у 2023 році було витрачено 2,6 млрд грн, з яких 13, 7 млн – на забезпечення візитів делегацій Верховної Ради України за кордон. Водночас на 2024 рік встановлено річний обсяг видатків для забезпечення діяльності ВР – 2,9 млрд грн. На сайті Президента зареєстрована петиція «1,5 МІЛЬЯРДИ гривень на ЗСУ, а на ПАРТІЙНИЙ ПІАР» (СКАСУВАТИ бюджетне фінансування парламентських ПАРТІЙ на час ВІЙНИ).

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com